Ambient Gorilla

Inkább buszozz!

2016. január 11. - Kézműves Marketing

Te autózni szoktál, esetleg buszozni, metrózni…? Sok hirdetést látunk arról manapság, főleg a természetvédőktől, hogy inkább válasszuk a közösségi közlekedést, vagyis a metrót, a trolit, a buszt és a villamost.

Ha nem az autódat választod, kevesebb lesz a káros anyag kibocsátás, gyorsabban odaérsz munkahelyedre és amiatt sem kell stresszelned, hogy vajon hol találsz majd parkolóhelyet és mennyi pénzt fogsz parkolójegyre költeni.

10504761_l.jpg

A Lijn zseniális kampányának kiötlője a Duval Guillaume Brussels belga reklámcég. Az ügynökség 4 rövidfilmet készített Pixar stílusban arról, hogy miért is jó a közösségi közlekedés, milyen előnyökkel jár.

„Sokkal okosabb csoportosan utazni! Szállj buszra!” Így hangzik a központi gondolata a 4 kisfilmnek. Mind a 4 reklám nagyon ötletes, humoros és különböző szituációkban mutatja be állatokon keresztül, hogy a közösségi közlekedés miért jár hatalmas előnyökkel.

Az első reklámban pingvinek utaznak egy hatalmas jégtömbön, majd felbukkan egy hatalmas kardszárnyú delfin. Amikor a pingvinek észreveszik, hogy mire készül a hatalmas vízi állat, mindannyian a jégtömb szélére húzódnak, minél messzebb támadójuktól, így a tömb felemelkedik, így meghiúsul a ragadozó terve.

A második kisfilmben egy hangyacsapat jelenik meg, melyet megtámad egy hangyász. Amikor a csoport tagjai észreveszik, hogy a lemaradó társukat a hatalmas állat igyekszik beszippantani, összetömörülnek és egy „labdát” formálnak közös erővel. Ezt a „hangyalabdát” a hangyász beszippantja, illetve megpróbálja, de eldugul az ormánya.

A harmadik reklám egy rákot megtámadni készülő sirály története. Amikor a többi rák észreveszi, hogy társukra veszély leselkedik, mert a sirály zuhanórepülésbe kezd, összeállnak, ollójukat felfelé tartják és megkopasztják a sirályt.

A negyedik történet egy magányos szentjánosbogárról szól, aki a sötét erdőben nehezen boldogul a kevés fény miatt. Hirtelen megpillant egy szentjánosbogár csapatot, mely hatalmas fénygömb az erdőben és rájön, hogy mennyivel kényelmesebb csapatosan utazni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr428261168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása