Ambient Gorilla

Tea és sör

2015. október 27. - Kézműves Marketing

Bármely vállalat rukkolhat elő valami nagy dobással. Ha a nagy dobás egy alacsony költségvetésű gerilla marketing kampány, annál jobb. A továbbiakban a Lipton tea és a Tyskie sör két eredeti ötletét ismertetjük.

A Lipton egy 1890-es alapítású teákat gyártó vállalat, melynek alapítója a skót Sir Thomas Lipton. Manapság, ha bárki meghallja a Lipton szót, azonnal teák jutnak eszébe. Ennek oka a márka termékeinek kiemelkedő minősége.

tea.jpg

A teák egyedülálló minőségéről az indiai, kenyai és sri lankai ültetvények megművelői gondoskodnak. Ha százalékos arányban beszélünk a vállalat népszerűségéről, a Lipton 10%-ban van jelen a teák piacán.

A cég népszerűsége tehát mindmáig töretlen, azonban a hírnévnek ára van. Fontos a cég jó marketingje. És, ha a vállalat egy eredeti ötlettel is elő tud rukkolni, annál jobb, hiszen gerilla marketinggel hatalmas port lehet kavarni viszonylag kevés pénz befektetésével.

A Lipton úgy döntött, hogy teafilternek látszó reklámszatyrokat kezd el gyártani. A nagyszerű ötlet eredetiségén sokan elámultak és persze mindenkinek kellett egy szatyor. Ilyen módon a vállalat híre rohamosan terjedt, hiszen a különös táskák akarva, akaratlanul magukra vonzották az utca emberének tekintetét.

A másik reklám, melyet ebben a bejegyzésben megosztunk, nem más, mint a Tyskie, lengyel sör gerilla marketing kampánya. A közel 400 éve Tychy városában készülő ital nem csak Lengyelországban, hanem a világ egyéb országában is kapható és valódi különlegességnek, ínyencségnek számít.

De természetesen a népszerűséget különféle kampányfogásokkal is igyekezni kell fenntartani. A vállalat embereinek fejéből nagyszerű ötlet pattant ki: söröskorsó fülévé alakítani egy bár ajtaját.

Tehát a helyre belépő ember még be sem lépett a helyiségbe, máris egy sörös korsót markolt a kezében: az ajtón a lengyel sör képe díszelgett, a vendég pedig éppen annak a fülét markolta meg, amikor kinyitotta az ajtót.

Így kell ezt csinálni, Tyskie! A vendégnek így nem is kellett sokat gondolkodnia, mit kérjen: „Akkor kérnék szépen egy Tyskie-t.”

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr118049512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása