Ambient Gorilla

Nivea: így kell a gyermekeket meggyőzni

2015. október 29. - Kézműves Marketing

Bőrünknek védelemre van szüksége, ezzel nem árulunk el újat. Miért van mégis az, hogy gyakran nem érdekel minket az egész és naptej nélkül rohanunk be a tengerbe? Lustaság? Nemtörődömség? Számos oka lehet.

A problémát a gyökerénél kell megszüntetni és ez az, amit a Nivea is felismert és helyén kezelt.

Az előző bejegyzésben a Nivea naptejeit népszerűsítő kampányfilmről volt szó. Ebben a bejegyzésben ugyanezzel a témával folytatjuk, hiszen a Niveának számos ötlete volt és van, hogy felkeltse potenciális vásárlói figyelmét.

Amikor a kisgyermekes családok nyaralni indulnak, a családnak nagyon gondosan kell kiválasztani a naptejet az utazásra, hiszen a gyermekek bőre fokozott védelmet igényel. A tengerparton, a strandon, a Balatonon a szülőknek valóságos csatát kell vívniuk a türelmetlen gyermekekkel, akik azonnal futnának be a vízbe.

Ezt a problémát ismerve, a Niveának ismét nagyon okos gondolata támadt, egy eredeti ötlete, melyet megvalósítva a gyermekekkel küzdő szülők szívébe könnyedén belopta magát. A kampány a gyermekeket győzi meg arról, hogy a naptejre nagyon nagy szüksége van bőrünknek.

És, hogy hogyan?

Az FCB Brasil ügynökséggel együttműködve a Nivea olyan napsugárzásra érzékeny babákat alkotott, melyek szó szerint rákvörössé válnak, amint napfény éri őket. Ezeket a játékszereket a vállalat Brazília leghíresebb tengerpartjain helyezte el, hogy az apróságok is láthassák, hogyan járhatnak, ha türelmetlenül, naptej nélkül azonnal a vízbe futnak.

Az ötlet és a megvalósítás annyira zseniális, hogy az elmúlt évben az FCB Brasil és a Nivea számos díjat zsebelhetett be Cannes Lions-on.

A Nivea tehát az előző bejegyzésben említett kampányával először is megnyerte magának a felnőtteket és a fiatalokat, akik mindezek után különös figyelmet fordítanak a csöppségekre. A gyermekeket nehezebb meggyőzni, a Niveának ez mégis sikerült.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr118049540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása