Ambient Gorilla

Qatar Airways

2016. január 05. - Kézműves Marketing

Ha meghallod, hogy Qatar Airways, neked mi ugrik be először? Ha követed a focit, valószínűleg most rávágod, hogy a Barcelona focicsapata. Ha nem követed, akkor pedig inkább a Katar állam juthat eszedbe.

Na de a focidrukkerek miért asszociálnak a Barcelona FC-re? Hát azért, mert a csapat mezén viseli a Qatar Airways feliratot, tehát a légitársaság az együttes szponzora.

33623635_l.jpg

„Hölgyeim és Uraim, hamarosan leszállunk a Barcelona FC földjén.” Így kezdődik a Qatar Airways és a Barcelona FC közös reklámja.

Egy eredeti, ötletes és humoros reklámról beszélhetünk, melyet kedvünk lesz újra és újra megnézni. Valószínűleg, erről a reklám fülbemászó dala is nagy mértékben tehet, mely Jackie Wilson Higher and Higher című száma.

A kisfilmben olyan játékosok kapnak főszerepet, mint Messi, Neymar, Piqué, Puyol, Sergio Busquets, Iniesta, Mascherano vagy Jordi Alba.

És mi is a reklám üzenete? Hogy jön egy légitársasághoz a Barcelona? Ezt a film során kezdjük csak megérteni. A reklámban a Qatar Airways gépe leszáll Barcelonában, ahol egy olyan jelentős focicsapat kap otthont, mint a Barcelona FC, a katalán csapat, melynek világszerte milliók szurkolnak. Az együttes így köti össze egymással a különböző nemzetiségű embereket.

A légitársaságok nem ugyanezt teszik? Összekötnek minket a világgal. Hála a repülőgépeknek, ma már könnyedén és gyorsan eljutunk bárhová.

A Qatar Airways a reklámban egyértelműen kifejezi a katalán csapattal való kapcsolatát: elviszi a játékosokat bárhova.

A reklámfilmben Barcelona úgy jelenik meg, mint a város, mely minden egyes mozzanatában a fociról szól. Neymar egy „egyszerű” trükkel passzol egy elvesztett csomagot egy családnak, Puyol pedig az utcán fejesével ment meg két hölgyet egy erkélyről lezuhanó virágcseréptől.

A reklám végén pedig a stewardess, aki a repülőgéppel érkezett a városba, belép a Camp Nouba, ahol a focisták már a pálya szélén készülődnek a meccsre. Amikor véget ér a játék, a repülőgép újra felszáll és folytatja küldetését: összekötni a világ pontjait egymással.

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr278261144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása