Ambient Gorilla

Humoros marketing

2015. november 09. - Kézműves Marketing

Egy kis humorérzék és máris megy az üzlet, mint a karikacsapás. Ez igaz lenne? Majdnem. Hiába vicces az ember, ha nincs egy jó ötlete, amit megvalósíthatna.

Ha viszont ötlet és humor is van, az már tuti nyerő lesz. Ez kell az embereknek. Nem a sablonos „vedd meg, mert ezért, meg azért lesz attól jobb neked”. Az ehhez hasonló reklámok forgatagában a fogyasztónak már kedve sincs meghallgatni, megnézni a termékeket. Megvenni meg pláne nem.

untitled-1.jpg

Ezzel mit kezdhet egy magát népszerűsíteni kívánó vállalat? Egyszerűen csak ki kell cselezni a fogyasztót és elérni azt, hogy érdekelje őt a termék. Hogy amikor az ő hirdetését látja, észre is vegye, tudatosítsa és el is gondolkodjon rajta.

Gondold csak végig, Te magad hányszor állsz meg a plakátok előtt! A metrón, a mozgólépcsőn nincs jobb dolgod, oldalra nézel, a fal telis-tele van hirdetésekkel, no de ezek mind uncsik. Talán még egy napilap, vagy egy szórólap is a kezedbe akad.

Nevettél már valaha reggelente a metró falát nézve, vagy a reggeli lapokat olvasva? És láttál már valakit, aki igen? Ugye, hogy nem. Öreg hiba. Mennyivel vidámabb lenne a világ és sikeresebbek a vállalatok egy kis humorral!

Ahogy megszokhattad, ezt a bejegyzést sem hagyjuk példa nélkül. A Sta-Soft egy öblítőket gyártó cég, mely egyéb vállalatok mellett szintén a humor eszközéhez nyújt.

Plakátot készített, melyen ruhadarabokból kialakítva Rambo fejét láthattuk. A megvalósításhoz a vállalatnak mindössze egy világosbarna, egy fekete és egy bordó anyagra volt szüksége.

Elhelyezték tehát a ruhákat: a barnából megformázták Rambo szigorú arcát, a feketéből a haját, a bordóból pedig fejkendőjét. Igen, nagyon vicces, hogy a „keményfiút” így is lehet ábrázolni. Na de mi ebben a pláne, ráadásul mi köze mindennek egy öblítőhöz?

A plakát alján a Sta-Soft egyik terméke kapott helyet mellette a következő felirattal: „Softens even the toughest”, azaz „A legkeményebbet is meglágyítja”.

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr288065904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása