Ambient Gorilla

Emlékezz november 11-én!

2015. november 06. - Kézműves Marketing

Emlékezz november 11-én? Ez a dátum nekünk, magyaroknak nem sokat mond. Tudjuk, mit ünneplünk november 3-án, november 23-án, de a kettő között? Miért is fontos a november 11-e és mégis, ha nekünk, magyaroknak nem, akkor kiknek?

A The Memory Project a kanadai Historica-Dominion Institute kezdeményezése. Egy olyan projektről van szó, melyben azok a veteránok oszthatják meg háborús emlékeiket, akik a második világháborúban, vagy a koreai háborúban részt vettek.

emlekezz.jpg

A kanadaiak számára november 11. az emlékezés napja, amikor a háborús hőseikre emlékeznek. 2011.11.11-e különlegesnek számít. A dátumban 6 db 1-es is felfedezhető. A The Memory Project úgy határozott, hogy ezt a jeles napot figyelemfelkeltő plakáttal népszerűsíti a 2011-es évben.

A plakát egyszerű, ugyanakkor figyelemfelkeltő. Mindössze 3 színt láthatunk a képen: a tüzes pirosat, a gyászos feketét és a fehér, tiszta hátteret. A lap alján a „REMEMBER”, azaz az „EMLÉKEZZ” szó áll csupa nagybetűkkel, fölötte pedig a háborús hősök emlékére szánt piros virág díszeleg.

A hirdetés legalján természetesen a jeles nap neve is szerepelt, emellett pedig még a kezdeményező intézet neve is.

És, hogy mi a különös a plakátban? Ha messziről látod, alig tűnik fel valami. A hirdetés közepén azonban jól kivehető a 11/11/11. Ilyen egyszerű plakátról lenne szó? Mi ebben a pláne? Hát lépj csak közelebb! Biztos, hogy sima, nyomtatott 1-esekről van szó?

Hát nem. Az számok tisztelgő katonák. Katonák, akik háborús hősökké váltak, vagy olyanok, akik hazatérhettek a háborúból. Azok, akiknek megadatott, hogy visszatérjenek családjukhoz, az interneten megoszthatják a világgal személyes tapasztalataikat és háborús emlékeiket.

Hát erről szól november 11., az emlékezés napja. És 4 évvel ezelőtt ezért lehetett látni Kanada utcáin az egyszerű és egyben nagyszerű plakátot.

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr158049608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása