Ambient Gorilla

A Nivea megvéd

2015. október 28. - Kézműves Marketing

A Nivea egy nagy sikerű vállalat és már önmagában a neve garancia a minőségre. Ha manapság bárkit megkérnénk arra, hogy soroljon fel márkákat, melyek a legjobb naptejeket, krémeket kínálják, szinte biztos, hogy a Niveát elsőként említenék.

A Nivea számára a 2015-ös év a kampányok időszakát jelentette. Ebben a bejegyzésben a vállalat két ötletes, futótűzként terjedő reklámját ismerheted meg.

A Nivea felhívja a figyelmet arra, hogy a bőrnek nem csak a nyári időszakban van szüksége védelemre. Az ultraibolya sugarak a tavaszi, őszi, de akár téli időszakban is veszélyt jelentenek bőrünk számára, sokan azonban a hidegebb napok beköszöntével jó mélyre elteszik a naptejeket.

A Nivea videója gyakorlatilag Thomas Leveritt és a sikeres vállalat közös projektje. Az amerikai művész korábban a „How the sun sees you”, azaz „Ahogyan a Nap lát téged” videónak köszönhetően vált ismertté. A kisfilmben egy speciális kamera segítségével láthatóvá váltak a napsugarak nyomai, vagyis az, amit az UV-sugarak tesznek bőrünkkel.

A Nivea videóját tehát a „How the sun sees you” alkotója, Thomas Leveritt készítette, méghozzá egészen Ausztráliáig utazott, hogy ott készítse el a felvételeket.

A videóban mindkét nemet, minden korosztályt, minden hajszínű és bőrszínű embert képviseltek. Leveritt felvételei elmagyarázzák a logikáját annak, hogy a napszemüveg miért is fekete: a felvételen a szabad szemmel fehérnek tűnő naptej feketén jelent meg, hiszen ugyanúgy, mint egy napszemüveg, a krém is elnyeli a káros ultraviola sugarakat.

A kampányfilmben szereplő emberek először megcsodálhatták bőrüket a speciális kamera segítségével, egészen másképp látták magukat, mint a tükörben. Ezt követően pedig Nivea naptejet kentek magukra, a lekent felületek pedig már feketén jelentek meg.

A kampányfilm szórakoztató, hiszen mindenki rácsodálkozik, hogyan is néz ki a bőre valójában. Ugyanakkor a reklám felhívja az emberek figyelmét arra, hogy meg kell óvni bőrünket, hiszen szüksége van rá még akkor is, ha ezt szabad szemmel nem látjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr168049528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása