Ambient Gorilla

Technikák és tippek a reklámodhoz

2015. október 30. - Kézműves Marketing

Manapság szó szerint elárasztanak minket a reklámok. Egy tanulmány szerint egy nap átlagosan 362 reklámmal találkozunk. Ez a szám meglepően nagy, ugye? Talán nem is hiszed el. Inkább keressük a választ arra, hogy miért nem hiszed el! Azért, mert az információk tengerében ezeknek csupán a 2%-a ragadja meg figyelmed és jut el tudatodig.

A blogban sokszor elmondtuk: csak azzal a reklámmal lehet elérni a kívánt célt, mely kitűnik a tömegből, mely ötletes és jól megvalósított. A továbbiakban olyan jó tanácsokat osztunk meg, melyeket a reklámba rejtve sikerrel kamatoztathatsz.

technikak.jpg

  1. Használd ki a hirdetőfelület adta lehetőségeket!

Manapság szinte bármi adhat helyet vizuális reklámodnak. Próbálj meg úgy hatni a közönségre, hogy az meglepő és elgondolkodtató legyen! Képzelj el egy kétoldalas hirdetést. Mit hozhatsz ki abból a két oldalból? Hirdess konditermet tornagyakorlatokkal! A képeken jelenjenek meg testmozgást végző emberek, akik az újság behajtásával lábukat, kezüket egymáshoz közelítik! Ez az ötlet az Adidas emberei fejéből pattant ki és meg is valósították azt.

  1. Érd el, hogy kétszer is megnézzék a képet!

A Honda nagyszerű reklámja kamionokat ábrázol. De nem akármilyen formában. A járművek összevisszaságban, ugyanakkor nagyon is rendezetten állnak a képen. Ha hirtelen nézed a hirdetést, egy labirintust látsz. Elfordulsz, de még egy pillantást vetsz a képre. Valami furcsa: nem egy hagyományos labirintusról van szó.

  1. Hirdess állatokkal!

Azt szokták mondani, hogy az állatokkal és a gyermekekkel való hirdetés sokkal hatásosabb, hiszen érzelmeinkre hat. „Jaj, de cuki!”, „Jaj, de megsimogatnám!”… Hajrá, hass az érzelmekre!

  1. Emlékeztesd embertársaid!

Mire? Arra, hogy ami nekik teljesen természetes, az lehet, hogy másoknak egyáltalán nem az. Hogy ne beszéljünk virágnyelven: az alzhermeisday2012.org egy zseniális plakáttal érte el, hogy kicsit felfigyeljenek rá. Egy olyan plakátot alkottak, melyre egymás alá 7-szer írták fel: „Today is World Alzheimer’s Day.”, azaz „Ma van az Alzheimer világnapja.”.

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr58049542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása