Ambient Gorilla

Egy papír elég

2015. december 15. - Kézműves Marketing

Mennyivel egyszerűbb a házimunka minőségi tisztítószerekkel! Mennyivel könnyebb, ha nem órákig kell sikálni a fürdőkádat, hanem egyszerűen csak befújjuk egy hatékony szerrel, ez után könnyen letöröljük és már kész is!

Manapság gyakorlatilag bárminek lehet marketingje. Egészen egyszerűen csak meg kell találni a megfelelő célcsoportot és azt a csatornát, melyen a legegyszerűbben eljut hozzájuk üzenetünk.

A gerilla marketing gyakran szabályokat tör és valami egészen meglepőt alkot. Az sem furcsa, ha egy-egy hirdetésen nem csupán a célcsoport tagjainak szeme akad meg, hiszen az egész gerilla marketing célja az, hogy szokatlan módon kommunikálja az üzenetet.

14069497_l.jpg

Ha már korábban említettük a tisztítószereket, megemlíthetjük a különböző háztartásbeli fogyóeszközöket is. Ilyen például a papír zsebkendő, a WC papír, vagy éppen a papírtörlő.

Sokan talán most azon gondolkodnak, hogy vajon egy papírtörlőnek hogyan lehetne marketingje. Egészen egyszerű módon. Egyszerűen csak a vásárló fejével kell gondolkodni, belegondolni, hogy ő mit is vár el egy hasonló fogyóeszköztől és mi lesz az, ami a legnagyobb hatást váltja majd ki.

Egy papír elég”, ezzel a mondattal és egy ehhez kapcsolódó képpel kommunikálta a Foxy nevű vállalat Foxy Asso Ultra papírtörlőinek extra nedvszívó képességét. Az olasz Lowe Pirella reklámcég úgy döntött, hogy három zseniális plakátot készít a termékek népszerűsítésére.

A három plakát mindegyike különböző formájú poharakat ábrázol, melyek nem mellékesen papírból készültek. Nem is akármilyen papírból: papírtörlőből. Az első egy söröspohár, a második egy tea, a harmadik pedig egy gyümölcslé. Az üzenet pedig teljesen világos: csupán egyetlen papírtörlőre van szükség, ha a pohár felborul.

Az ötlet és a megvalósítás is kiváló, de ha bele szeretnénk kötni, akkor azt is mondhatjuk, hogy nem tökéletes. Az, hogy a képen az italok mellett pár csepp virít, éppen szembemegy a reklám üzenetével: mégsem volt elég egyetlen papírtörlő.

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr508261134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása