Ambient Gorilla

Hová dobjuk a Mini Cooper dobozát?

2015. október 05. - Kézműves Marketing

Egy korábbi bejegyzésben a Smartokról volt szó és azok ötletes kampányairól. Méretében a Smartokhoz hasonló a Mini Cooper. Ideális városon belüli közlekedésre, és parkolóhelyet is könnyű vele találni, hiszen a Smartokhoz hasonlóan a legkisebb helyekre is befér.

De mire utal a cím? Hogyhogy a Mini Cooper dobozát? Az tudtunkkal egy autó. Ha autó, akkor miért van doboza? Ebből a bejegyzésből minden efféle fura kérdésedre választ kapsz.

Minden karácsonykor megdöbbenünk fogyasztói társadalmunkon. Az ünnepek után annyi szemét gyűlik össze, mint az év többi napján soha. Ilyenkor telis-tele vannak a hatalmas kukák, és játékok dobozai, valamint díszes csomagolások kandikálnak ki belőlük.

A Mini ezt az észrevételt kamatoztatta 2010-ben Amszterdam utcáin autójának népszerűsítéséhez. A vállalat 12 hatalmas Mini Cooperes dobozt helyezett el az utcákon a kukák köré. Azt a benyomást keltették, mintha az emberek Mini Coopert ajándékoztak volna egymásnak karácsonyra. Már ez magában is jó reklámfogás.

Emellett az, hogy az autó elfér abban a dobozban, szintén a Mini Cooper előnyös tulajdonságait hangsúlyozták: a Mini Cooperrel egyszerűbb a parkolás és ideális városi autó. A kampány egyébként a vállalat akkori új ajánlatát hirdette: az autó részlete havi 99 euróba került. A kampány ötlete karácsony előtt pattant ki a megalkotók fejéből. Úgy gondolták, ilyen kedvező részletfizetéssel az autó ideális karácsonyi ajándék lehet.

A dobozokat annyira ügyesen készítették el, hogy az utcán sétálók szinte kivétel nélkül közelebb léptek és belenéztek a hatalmas csomagolásba, hogy az vajon mit rejt.

Ami az ötlet költségességét illeti, kevesebb, mint 5000 euróból valósították meg, tehát nem kellett több százezer dollárt kiadni csak arra, hogy az autó népszerűbb legyen. Az alacsony költségvetésű kampány garantáltan jobban felkeltette az utca emberének az érdeklődését, mint egy tökéletes TV reklám.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr628049462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása