Ambient Gorilla

Okos kampányok (Smart)

2015. szeptember 28. - Kézműves Marketing

A Smart angol nyelven annyit tesz, okos. Sokan azt gondolják, hogy a márka neve az angol szóból jön, viszont ez nem igaz. A Smart egy rövidítés. A cég teljes neve MCC Smart (Micro Compact Car Swatch Mercedes Art).

A német vállalat járműveit a városi közlekedésre alakította ki. Az autók kicsik, fürgék és könnyen lehet velük parkolni. Ezt a tulajdonságait hangsúlyozzák a gerilla marketing kampányaik is. A Smart úgy döntött, hogy Németországban hirdetőtáblák helyett két hirdetőtábla közti helyet választja reklámfelületének.

Egymás melletti két hatalmas felületen két autó díszelgett. Mindkettő nagyobb, inkább családi autók voltak, mint kicsik és fürgék. A Smart úgy ítélte meg, hogy befér közéjük ugyanúgy, mint egy parkolóban, így a két hirdetés közé beillesztette saját plakátját ezzel hangsúlyozva azt, hogy a Smartokkal milyen könnyű parkolni, mivel bárhová beférnek.

A vállalat a Kicsi a bors, de erősmondást is igaznak tartja magára. A kampánnyal egy olyan hidat célzott meg a vállalat, mely időnként, amikor egy nagyobb hajó halad át alatta, szétnyílik. Éppen az összeillesztésnél, a híd oldalára a megvalósítók egy plakátot helyeztek el. Amikor híd szétnyílt, a Smart hirtelen a levegőben találta magát és úgy tűnt, mintha éppen a másik oldalra készülne ugratni.

A Smart egy vicces rövidfilmet is készített a Smart fortwo népszerűsítésére. A helyszínt és az autót látva kíváncsian várjuk, mit kezd majd a kis városi autó a dimbes-dombos tereppel. A reklám éppen úgy kezdődik, mintha egy paródia lenne, amely kifigurázza a Smartot a különböző terepeken: láthatjuk, hogy az autó képtelen felmenni egy hatalmas homokos emelkedőn, majd egy nagyobb pocsolyából sem tud kikecmeregni.

Egy vágás után pedig hirtelen a városban találjuk magunkat, egy viszonylag szűk parkolóhelyet látunk két autó között, mely mellett egy nagy terepjáró elidőzik, majd amikor beletörődött, hogy nem fog beférni, továbbáll és megjelenik egy Smart. Természetesen a német kisautó azonnal, egy lendülettel parkol le.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr98049452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása