Ambient Gorilla

Gőzölgő kávé és Mr.Proper

2015. szeptember 21. - Kézműves Marketing

Akinek saját cége, vállalata van, az akarva akaratlanul azon gondolkodik, hogyan lehetne sikeresebb. Szórólapokkal? Utcai hirdetésekkel?

Hogyan lehetne felhívni az utca emberének figyelmét? Bizony nem könnyű a feladat, hiszen a rohanó hétköznapokon az ember örül, ha minél előbb hazaér és nem bámészkodik az utcán.

gozolgo.jpg

Kép: adsoftheworld.com

A buszmegállók, metrók, hirdetőtáblák telis-tele vannak reklámokkal és az információk tengerében a célközönség már fel sem figyel a hirdetésekre. Éppen ezért valami egészen különlegeset, meglepőt kell alkotni. El kell érni azt, hogy az emberek beszéljenek is a vállalatról és ez egy kreatív reklámmal valósággá is válhat.

Képzeld csak el, hogy reggel munkába menet másra sem tudsz gondolni, csak egy finom kávéra. Rutinszerűen sétálsz az autódtól a munkahelyedig és megpillantasz a földön egy hatalmas, gőzölgő csésze kávét. Először azt hiszed, hogy képzelődsz, pislogsz kettőt és mikor újra kinyitod a szemed, megbizonyosodsz arról, hogy szemed nem csalt.

De hogy kerül egy hatalmas, gőzölgő csésze kávé a földre? Erről a Folgers Coffee Company embereit kellene megkérdezni. Az 1850-ben San Franciscóban alapított vállalatnak nagyszerű ötlete támadt: olyan matricákat gyártani, melyek felülnézetből egy csésze kávét ábrázolnak.

És, hogy miért gőzölög a kávé? Mert a matricát olyan csatornafedeleken helyezték el, melyeknek 2 nyílását szabadon hagyták.

Szintén nagyszerű ötlete támadt a Mr.Propernek. Mindenkinek ismerősen cseng a név, hiszen a televízióban szóló dallam belemászott a TV nézők fülébe. Mr.Proper az a kopasz figura, aki gondoskodik lakásunk tisztán tartásáról. Angol nyelvterületen Mr.Cleannek, spanyol nyelvterületen pedig Don Limpionak nevezik.

És mi jutott eszébe Mr. Propernek? Az, hogy az utcán is bemutatja képességeit, ehhez pedig egy gyalogátkelőre volt szüksége. A zebra egyik csíkját „megtisztította”, azaz csak az egyik csíkot festették újra fehérre, annak oldalán pedig Mr.Proper elégedett arca díszelgett. Így már mindenki tudja, ki járt arra.

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr858049436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása