Ambient Gorilla

Gerilla marketing a divat világában

2015. szeptember 17. - Kézműves Marketing

Öltözködésünk sok mindent elárul rólunk. Madarat tolláról, embert barátjáról, szoktuk mondani. Érdekes, hogy ennek ellenére a magyar nyelvben létezik a következő mondás is: Nem a ruha teszi az embert. A németek szerint igenis, a ruha teszi az embert, hiszen németül éppen ennek az ellenkezőjét mondják.

Az öltözködés egyben reklám is, hiszen különböző vállalatok termékeit hordjuk magunkon. Barátaink, ismerőseink megdicsérik a pólónkat, nadrágunkat, talán még azt is megkérdezik, hol vettük őket.

gerilladivat.jpg

Ennek ellenére a divat világának is szüksége van egy kis marketingre. Gondoljunk csak azokra az üzletekre, amelyek plakátokon hirdetik legújabb kollekcióikat. Ennek hátránya az, hogy az utca embere belefárad abba, hogy úton-útfélen reklámba botlik és ezek a hirdetések már nem is keltik fel érdeklődését. Ezt ismerte fel a Superette és az IWC.

A Superette egy új-zélandi ruhamárka. Alapítói James Rigden és Rickie Dee, a cég 2001-ben kezdte meg működését és azóta fokozatosan egyre nagyobb teret hódít. A márka jelenleg 3 kiskereskedelmi üzlettel és egy online webáruházzal számol.

A Superette vállalatnak különleges ötlete támadt és nem habozott minél előbb megvalósítani azt. Padokra készíttetett dombornyomatokat a következő felirattal: „SHORT SHORTS ON SALE SUPERETTE”, azaz „AKCIÓS RÖVID SHORTOK SUPERETTE”.

Ilyen módon mindazok a rövid shortot viselő hölgyek, akik leültek a padokra, később sétáló hirdetőtáblává változtak, hiszen magukon viselték a vállalat reklámját.

És ha már a divatnál tartunk, meg kell említenünk az IWC Big Pilot’s Watch óráit is. Az International Watch Company, azaz az IWC egy luxusórákat gyártó svájci cég, melynek székhelye a svájci Schaffhausen.

A Big Pilot’s Watch is az IWC nevéhez köthető. A vállalatnak nagyszerű ötlete támadt üzletének népszerűsítésére. Óra formájú kapaszkodókat helyeztek el tömegközlekedési eszközökön, így az, aki fogódzkodott, meg is nézhette, hogy áll a csuklóján egy Big Pilot’s modell.

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr168049412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása