Ambient Gorilla

King Kong és a tengeri herkentyűk

2015. október 23. - Kézműves Marketing

Vajon mi köze van King Kongnak a marketing világához? És mi köze van King Kongnak a kagylókhoz? Van egyáltalán köze hozzájuk? Egy biztos: a tengerpartnak mind a kagylókkal, mind King Konggal van kapcsolata.

Ki ne lenne kíváncsi, ha a tengerparton sétálva hatalmas lábnyomokat találna a homokban? Vajon felismernénk egyből, hogy lábnyomokról van szó? Vagy a nyomokat annyira hatalmasaknak érzékelnénk, hogy mellettük sétálva szinte felismerhetetlenek lennének?

Gondoljunk csak a Peruban felfedezett Nazca-vonalakra! Ha közvetlenül a hatalmas rajzok mellett álluk, nem is ismerjük fel az alakokat. Persze King Kong lábnyomai azért nem olyan óriási méretűek, mint a Nazca-vonalak, de az biztos, hogy a tengerparton sétálókat megdöbbentették a látottak.

kingkong.jpg

Főleg amikor tovább sétálva egy meggyötört autó mellé értek. A jármű úgy nézett ki, mintha a nemtörődöm óriás egyszerűen csak rátaposott volna. Ha ezzel találkozik az ember, ezekre garantáltan emlékszik. Akkor is, amikor meglátja a King Kong óriásplakátját, vagy amikor bármilyen egyéb forrás emlékezteti rá.

A bejegyzés elején kagylókat is emlegettünk. Talán ezeket az élőlényeket könnyebben kötjük a tengerhez, mint King Kongot. Te mit szólnál, ha a tengerparton nem éppen az óriási lény lábnyomaira és általa meggyötört autóra, hanem egy hatalmas kagylóra bukkannál?

Ha Mumbaiban jártál, akár részed is lehetett az itt leírt döbbenetben, ugyanis az ún.Seefood Festiváltés az indiai városban található Spar Seefood Restaurantéttermet az egyik évben a tengerparton heverő hatalmas kagylókkal népszerűsítették.

A kíváncsiskodó természetesen közelebb lépett a valószínűtlenül nagy kagylóhéjhoz, és amikor szétnyitotta azt, a következőt olvashatta: „Looking for seefood? Check out the Seefood Festival!”, azaz „Tenger gyümölcsire vágysz? Látogass el a Seefood Festiválra!”

Ötletességével mindkét hirdetés nagy sikert aratott. A kérdés már csak az, hogy a hatalmas kagylóhéjakból vajon az óriási King Kong ette-e ki a kagylókat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr48049500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása