Ambient Gorilla

Alkohol és vezetés

2015. szeptember 07. - Kézműves Marketing

A vezetés nem játék. Felelősségteljes sofőrt igényel, aki tisztában van a kockázatokkal és ügyesen megoldja a váratlan helyzeteket. Az utakon történtek befolyásolják életünket.

Éppen ezért a vezetés koncentrációt igényel. Amikor egy-egy autóbalesetről értesülünk, elgondolkodunk, hogy ez akár velünk is megtörténhetett volna.

Vannak olyan tevékenységek, melyeket sosem lenne szabad vezetés közben végeznünk. Ilyen például felvenni a telefont, üzenetekre válaszolni, rágyújtani egy cigarettára, vagy a GPS-t beállítani.

De most az autóutakon bekövetkező egyik legnagyobb halálokról fogunk írni: az alkoholos befolyásoltság alatt történő autóvezetésről. Amikor autót vezetsz, egy csepp alkoholt sem szabad innod és nem csupán saját biztonságod érdekében. Gondolj másokra is! Az alkohol nem fér össze a vezetéssel.

alkohol.jpg

A továbbiakban olyan kampányokat ismertetünk, melyek az ittas vezetés veszélyeire hívják fel a figyelmet.

2004-ben a dél-afrikai Publicis Johannesburg elkészített egy morbid és agresszív hangvételű kampányt. Ez az ittas vezetés végzetes következményeit hangsúlyozza. Az arra járóknak egy különleges parkolóhely szúr szemet: a betont feltörték és éppen egy koporsónyi területen ástak gödröt.

Szintén érdekes és elgondolkodtató kampány a következő. A megvalósítók egy fa köré jelöltek ki egy parkolóhelyet a következő felirattal: „Reserved for drunk drivers”, azaz „Ittas vezetők számára fenntartott”.

Ez a kampány kreatív és humorosnak is mondható. Az ember mindig csak azt hallja, hogy „ne igyon, amikor vezet; iszik, vagy vezet”, stb… Ez a megvalósított ötlet más nézőpontból világítja meg a problémát, így nagyobb hatást lehet vele elérni.

A RoadCross egy svájci, zürichi székhelyű szervezet, amely szintén felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Szlogenjében azt hangsúlyozza, hogy az alkohol eltorzítja a valóságot. A kampány úgy jeleníti meg az út felfestését, ahogyan az ittas sofőr azt láthatja: a STOP jelzés egy ház falán kap helyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr648049402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása