Ambient Gorilla

Jeep: parkolj, ahol Te szeretnél!

2015. szeptember 03. - Kézműves Marketing

Ha felmerül az a kérdés, hogy melyek voltak a második világháború legfejlettebb fegyverei, bármilyen furcsán is hangzik, nem a különféle bombákra, harci repülőgépekre, páncélozott járművekre kell gondolnunk. A történészek és szakemberek minden bizonnyal a Jeep Willyst említik majd.

A Jeep Willys 2200 köbcentis motorral és kb. 93 km/h végsebességgel közlekedett. Valójában nem is az a fontos, hogy milyen motorral rendelkezett, hiszen ami valódi különlegességgé tette, az a kialakítása volt. A jármű stabil, mozgékony, négykerék-meghajtású volt, így többféle célra is használták. A Jeep Willis lehetett harci kocsi, mentő autó, elegáns járgány, teherautó, aknavető, vagy akár felderítő autó.

jeepk.jpg

Kép: wikimedia

Sokszínű felhasználásának hála a jármű a második világháború után is fennmaradt, sőt, tovább is fejlődött és manapság is lehet vele találkozni az utakon.

A Jeep fontosnak tartotta, hogy a következő két üzenet eljusson a nyilvánossághoz: a Jeep modellek ott parkolhatnak, ahol mások nem, valamint a Jeep alkalmas a városi autózásra is. Ezeket a gondolatokat használta fel a Bates Y&R reklámügynökség, amikor az észak-amerikai márka, a Jeep gerilla marketing kampányát megvalósította.

De hogyan lehet elérni, hogy az üzenet eljusson a célközönséghez? Hol, merre jár a Jeep célközönsége? Az utakon, a parkolókban. Éppen ezért a Jeep gerilla marketinget alkalmazva tolmácsolta gondolatait az utcákon.

Koppenhágában a Jeep Parking Space kampány keretein belül öntapadós matricákat ragasztottak az aszfaltra Jeepek számára fenntartott különleges parkolóhelyeket szimulálva. A matricákat a város olyan részein helyezték el, ahol a parkolás lehetetlen a hagyományos autók számára, pl. lépcsőkön. Ezzel már el is érkezett az arra járókhoz az üzenet: „A Jeeppel ott parkolhatsz, ahol csak szeretnél.”, valamint „A Jeep olyan jármű, mely a városban is megállja a helyét.”

A Jeep eredeti kampánya is bizonyítja, hogy a siker elérése érdekében az ötletesség és a leleményesség a legfontosabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr358049384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása