Ambient Gorilla

A zene és a gerilla marketing

2015. augusztus 31. - KKVIC

Manapság hatalmas a verseny a zene világában. Sokan próbálnak hobbijukból, a zenélésből megélni. Egyeseknek sikerül, másoknak, bár megvan a tehetségük, nem.
Valahogyan ki kell tűnni a tömegből, ez azonban nem mindig egyszerű. Néhányan különleges stílust képviselnek, egyes zenekarok a tagok őrült külsejével hívják fel magukra a figyelmet. 

jnyie9avjqkye90hdx3hrlon-tqal1q4olk_bgzubng.jpeg
De mi van akkor, ha valaki nem a feketére festett körmével, testet elárasztó tetoválásokkal szeretne egyedi lenni?


A zenekarok is alkalmazhatnak gerilla marketinget és a jó ötlettel fellendíthetik karrierüket. Milyen lehetőségei vannak egy zenekarnak? Ennek csak a kreativitás és a képzelet szabhat határt.
Egyes bandák forgalmas utcák járdáira festik fel az együtteseik neveit, de találkozhatunk bárokban különféle matricákkal, logókkal ide-oda felragasztva.


Az Arcade Fire egy kanadai házaspár által 2003-ban alapított zenekar. Érdekesség, hogy az indie-rock stílust képviselő csapat 2007-es lemezének nagyzenekari és kórusfelvételeit Budapesten vette fel. 
2013-ban megjelent az Arcade Fire negyedik nagylemeze és a csapat a gerilla marketinget hívta segítségül az album népszerűsítésére: egy titokzatos videót töltöttek fel a YouTube-ra. A felvétel elültette a bogarat a rajongók fülében, hiszen azt közölte, hogy 2013. szeptember 9-én történni fog valami a zenekar körül.


A nagy napon a rajongók lázasan várták, vajon mi történik és kiderült, hogy a gerilla marketing fogás az új Arcade Fire szám, a Reflektor megjelenésére hívta fel a figyelmet.
A zenekar készített a dalhoz egy interaktív filmet, melyet a rajongók a www.justareflektor.com oldalon érhettek el. 2013. szeptember 9-én a világhálót elárasztotta az Arcade Fire új dalának híre, a gerilla/vírus marketing itt is bevált.


A jó ötlet frappáns megvalósításával születik a csoda és a siker. A gerilla marketing segít kitűnni a tömegből. Az Arcade Fire nem egy zenekar a sok közül. Az Arcade Fire sikerének hátterében tudatosság és leleményesség áll.

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr547750530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása