Ambient Gorilla

HBO és Carrie

2015. augusztus 16. - KKVIC

A gerilla marketingről már a korábbi bejegyzésekben is szó esett. Célja az emberek (főként az utca embere) figyelmének felkeltése valamiféle különleges ötlettel. És ha megvan az ötlet, akkor is még van pár szempont, melyet figyelembe kell vennünk.

Először is, ahol a kampányunkra sor kerül, vagy ahol az helyet kap, egy forgalmas közterületnek kell lennie, így például főutcák, bevásárlóközpontok, parkok és állomások kiváló helyszínek. A bevásárlóközpontok és állomások azért is ideálisak, mert az esetleges rossz idő sem befolyásolhatja a kampány sikerességét. Az üzenetnek egyértelműnek és egyszerűnek kell lennie, hiszen a gerilla marketing kampányok általában nagyon közvetlenek, valamint vizuálisak.

5wbue7qmc7fekrw3-ztzvj-q7ymwsx54d9zs2e99zmk.jpeg

Figyelembe kell vennünk azt is, hogy az internet használatával számos ajtó kinyílik előttünk. Egy flashmob, esetleg egyéb kampány közzétételével a közösségi hálókon az információ rohamosan kezd majd terjedni (ha jól csináljuk). Az oldalak felhasználói megosztásaikkal támogatják a kampányt és így is segítik annak sikerességét.

Nézzünk egy tavalyi kampánypéldát!

2014 februárjában London utcáin az HBO kampánya volt látható, ugyanis az aszfaltra felfestették a Trónok Harca című sorozat egyik jellegzetes elemét. Mindamellett, hogy a londoniak és a turisták ezrei sétáltak el a rajz mellett naponta, a kampány a közösségi oldalakon is rohamosan terjedt.

Most lássunk egy másik példát! 2013-ban megjelent a Carrie című amerikai horrorfilm. A film népszerűsítésére egy különleges és meghökkentő kampányra került sor egy forgalmas amerikai kávézóban.

A kávézóban egy úr véletlenül leöntötte kávéval a mellette számítógépen dolgozó lányt, akit a történtek nagyon megviseltek és bosszússága hatására paranormális jelenségek jelentkeztek a helyen. A látogatók természetesen ezt hatalmas ijedtséggel fogadták. Sokan futva menekültek, de egy biztos: egy életre megtanulták a bemutatott film címét. A kampány itt tekinthető meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr467750442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása