Ambient Gorilla

Tedd le a cigit és jótékonykodj!

2015. október 15. - Kézműves Marketing

Az előző bejegyzésben olyan gerillamarketing fogások kerültek elő, melyek valamiféle társadalmi problémára hívják fel a figyelmet. Az egyik az ártatlan állatok lemészárlása annak érdekében, hogy az asztalokra hús kerüljön, a másik pedig a globális felmelegedés kérdése.

De aki azt hinné, a világnak csak ennyi problémája van, az nagyot téved. Számos kérdést oldhatnánk meg egy kis odafigyeléssel: sok kicsi sokra megy. Ebben a bejegyzésben a dohányzás és az éhezés problémáira rávilágító gerilla marketing kampányokat ismertetünk.

cigi.jpg

Számos olyan szervezet, közösség van, mely azt ígéri, segít lemondani a dohányzásról. A quitsmoke.us korábban létező oldal az amerikaiak számára kínált segítő kezet.

Hirdetéseiket autók kipufogóihoz rögzítették. Az emberi arcokat ábrázoló képek nyitott száján áramlott ki a kipufogó füstje. A kép mellett a következő felirat állt: „Ezt látjuk, amikor dohányzol.” Alatta pedig a webcímet is feltüntették.

Vajon eléggé elrettentő a példa ahhoz, hogy valaki meglátogassa az oldalt? És ha el is látogat a megadott címre, elég hatásos a reklám ahhoz, hogy az illetőnek ereje is legyen letenni a cigit?

A másik gerilla marketing kampány egy nonprofit szervezet, a Feed SA agyszüleménye. A 2000-ben alapított jótékonysági szervezet a dél-afrikai hátrányos helyzetűek táplálékellátásáról gondoskodik.

A szervezet 2008 májusában markukat tartó és segítséget kérő tekintettel néző gyermekek képeit helyezte el szupermarketek kocsijának belsejében a következő szöveggel: „Látod, milyen egyszerű az éhezőknek enni adni?”

A vásárlónak, amint valamilyen árut a kocsiba tett, olyan érzése támadt, mintha egyenesen az éhező gyermek kezébe adta volna a terméket. Ezzel a fogyasztó ráébredhetett, hogy valójában apróságokkal milyen sokat segíthet.

És ha a vásárló éppen ezen felismerés előtt találkozott a korábban említett kipufogós, dohányzásellenes kampánnyal? Talán legközelebb kétszer is meggondolta, hogy cigarettára költse-e a pénzét.

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr508049482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása