Ambient Gorilla

Cápaáldozatok és rejtélyes, csomagtartóból kilógó kezek

2015. október 01. - Kézműves Marketing

Mit szólnál, ha barátaid egy nap azzal kezdenék, hogy: „Képzeld, ma megevett egy cápa és láttam egy taxi csomagtartójából kilógó kezet.”? Vajon felkeltené az érdeklődésed, vagy csak annyit mondanál, hogy ez érdekes? Valószínűleg megkérnéd őket, hogy ezt fejtsék ki.

Amikor belekezdenek a történetbe, már látod, hogy gerilla marketing kampányokról van szó, és természetesen barátaid sem gondolták komolyan, amit mondtak.

capa.jpg

Egy valamit azonban elértek: felkeltették a kíváncsiságod. Valójában itt nem is a barátaid érték el céljukat, hanem az ötletek mögött álló vállalatok: ők valami különlegeset alkotva érték el azt, hogy termékük híre szájról-szájra terjedjen.

Ugye, tudod, hogy a cápás és kezes mondat nem csupán légből kapott üres szavakból áll? Itt zseniálisan megvalósított gerilla marketing kampányokról van szó. Haladjunk szép sorjában!

A cápák a tengerek és óceánok veszélyes ragadozói. Szerencsére a szárazföldön nem kell tőlük tartanunk. De mi van, ha mégiscsak váratlanul a hatalmas ragadozó fogsorával találjuk szembe magunkat az utcán? Hihetetlenül hangzik? A National Geographic Built for the Killcímű dokumentumfilmjének gerilla marketing kampányával mégiscsak elérte ezt.

A National Geographic Channel a cápákról szóló dokumentumfilmjéhez érdekes ötlettel állt elő: autóbuszokat borított el hirdetésével, melyen egy hatalmas cápa képe díszelgett. Ilyen módon a járókelők könnyedén belebotlottak a vízi ragadozóba az utcán.

De, hogy ez miért tartozik a gerilla marketing kampányok közé? Mert nem akármilyen fotót és elrendezést választottak a reklámhoz. Amikor a busz ajtaja kinyílt, a hatalmas cápa szája is kitárult. A felszálló utasok így egyenesen a cápa gyomrába sétáltak.

És ha már a filmeknél tartunk, az HBO egyik sorozatának, a Maffiózóknak utolsó évadjához egy különleges és egyben morbid kampányt készített New Yorkban. A sárga taxik csomagtartójából egy műanyag, de nagyon is élethű kéz lógott ki, mellette a sorozat angol címével és a HBO logójával.

Ugye, már érted a kezdő mondatot?

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr578049456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása