Ambient Gorilla

Borotva és pázsit

2015. szeptember 14. - Kézműves Marketing

A Gilette tevékenységét 1901-ben kezdte meg Bostonban a The Gilette Company tulajdonaként. A márka nevét egy King Camp Gilette nevű úriemberről kapta. A Gilette jelenleg a Procter & Gamble vállalat tulajdona. A King Camp által megalapított márka nevét manapság világszerte ismerik, óriási népszerűségre tett szert.

King Camp világutazó volt, akinek arca a mozgó vonat mellékhelyiségében folyamatosan veszélynek volt kitéve. Gilette egy kupakokat gyártó cégnél dolgozott és munka közben jött a nagyszerű ötlete: az eldobható borotvák gyártása. A borotvák akkoriban nagyon drágák voltak, ráadásul folyamatos élezést igényeltek, így Gilette tudta, hogy ötlete megvalósításával igencsak jövedelmező üzletet teremthet. Az olcsó főtermék, drágább kiegészítő (de gyakran fogyó) termék értékesítésének mintapéldája a borotva azóta is.

Bár manapság már egy jól menő üzletről beszélünk, a nagy vállalatoknak is kell néha egy kis feltűnés. Az Ogilvy Honduras reklámügynökségnek nagyszerű ötlete támadt az új Gilette Fusion ProGlide borotva piacra dobásának népszerűsítésére. 2013 áprilisában meg is valósították a különleges agyszüleményt.

gilette.jpg

Tegucigalpa parkjai elhanyagoltnak tűntek, hiszen a város „megfeledkezett” a közterületek ápolásáról. Ez jött kapóra a Gilette vállalatának, mely azonnal akcióba is lépett.

A Gilette emberei hatalmas, borotva alakú fűnyíróval járták a parkokat és csinosították azokat az arra járók szeme láttára. A szemtanúk természetesen meglepődtek az eredeti ötlet láttán, sokan pedig nevetéssel és tapssal jutalmazták a leleményességet.

Az akció után valószínűleg többen utánanéztek a Gilette legújabb modelljének, mely manuális és elemes változatban is kapható és kényelmesebb borotválkozást tesz lehetővé.

A gerilla marketing kampány ez esetben is elérte a célját. Tegucigalpa városában 2 nap alatt összesen 9 helyszínen több mint 3000 ember látta, mire képes a Gilette Fusion ProGlide. Meggyőződhettek arról is, hogy nem csupán a férfiaknak, de a városnak is ápolt megjelenést kölcsönöz.

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr128049366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása