Ambient Gorilla

Slim Fast, léggitár és balett óra

2015. szeptember 01. - KKVIC

Furcsának tűnik a cím? Először is, mi az a Slim Fast és mi köze a léggitárhoz és a baletthez? Miután elolvastad a bejegyzést, minden kérdésedre választ találsz, sőt, újra meglepődsz majd azon, hogy a gerilla marketing mennyire hatásos és különleges.

suvdnlzr37teeh71_y5y3-jnjjt3xkf3y0hzhwy_ojq.jpeg


A közösségi portálokon gyakran botlunk bele olyan oldalakba, amelyeken érdekes és meghökkentő képekkel találkozhatunk. Ezek a képek gyakran egy-egy gerilla marketing fogást mutatnak be. A következőkben lássunk néhány példát!


A Slim Fast egy olyan shake, mely segít leadni a felesleges kilókat. Az ital vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, kalóriában viszont szegény. A vállalat napi 2 shake fogyasztását ajánlja. Bármennyire is egészséges az ital, nem ajánlott kizárólag ezt inni. A kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez.


A Slim Fast egy különleges ötlettel rukkolt elő és valósította azt meg az Amerikai Egyesült Államokban. Az ötlet nagyszerű, a megvalósítás rendkívül olcsó, figyelemfelkeltő és humoros. Mindössze egy baseball sapkára és egy üres Slim Fast dobozra volt szüksége a cégnek ahhoz, hogy felhívja magára a figyelmet.
A baseball sapkát az ötlet megvalósítói egy csatornarácsra helyezték, mintha csak a viselője lepottyant volna a rácsok közt, mellette pedig a Slim Fast doboz kapott helyet. Ezek után azok, akik egy kicsit is értékelték a reklámot, biztosan vettek egy dobozzal a fogyókúrás italból.


A Rock Radio is garantáltan nyert magának pár új hallgatót a kampánya megvalósítása után. Az utcán gitárállványt helyeztek el a következő felirattal: „FREE AIR GUITAR. PLEASE TAKE ONE.”, azaz „INGYENES LÉGGITÁR. VEGYÉL EGYET!”


A Vivianne’s Studio balett óráit reklámozó gerilla marketing fogás is rendkívül ötletes. Az információkat (pl. helyszín) egy oszlopra ragasztották, a letéphető papírkák a telefonszámmal pedig, mint egy szoknya kaptak helyet a hirdetés alján.
Már látod az összefüggést? Slim Fast, léggitár és balett óra. Gerilla marketing.

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr577750540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása