Ambient Gorilla

Új magyar légitársaság?

2015. augusztus 24. - KKVIC

Bár a gerilla marketing nem magyar találmány, Magyarországon is egyre nagyobb teret hódít, ez pedig annak köszönhető, hogy működik. Sok vállalat csak azért nem alkalmazza, mert még nem ismeri eléggé, de csak idő kérdése és egyre többen felfedezik a benne rejlő lehetőségeket. A tavalyi évben a Metropol újságban megjelent egy cikk, mely igencsak nagy port kavart. Az iromány bejelentette az AirHorse, az új magyar légitársaság megalakulását.

rpmdtcwu8tyf6vzsdkgthrgoau8j-o3dckcvlejpiuc-2.jpeg

 Kép: https://www.facebook.com/Fapadsorozat

 

Őseink annak idején lovakkal érkeztek a Kárpát-medencébe és az új légitársaság neve, az AirHorse, ezt az ősi magyarok és lovaik közötti szoros összefonódást hangsúlyozza. Az új vállalat a hagyományokat felelevenítve igyekszik megteremteni a magyarok számára az utazás lehetőségét, hogy a jelenkorban is kedvükre barangolhassunk a világban és ez alkalommal nem is akárhogy: „szárnyas lovon”.

 

A cikkből az is kiderült, hogy Burgasz az első számú úti cél, de Kréta is szóba jöhet.

Amivel ez a Metropolban megjelent cikk még inkább felkelti az olvasó kíváncsiságát, az az, hogy az írás egyáltalán nem nevezi meg a cég vezetőit és tényeket is alig közöl. Olvasás közben végig az az érzésünk lehet, hogy meg is tudunk valamit, meg nem is.

Aki azonban figyelmesen mindent elolvasott, az észrevehette az apró betűs „promóció” szócskát a cikk mellett, így kiderülhetett számára, hogy az egész csupán egy reklámfogás és az írás a Fapad című televíziósorozatra hívta fel a figyelmet. Ha valaki első olvasásra nem is vette észre a „promóció” szót, az később talán az interneten utánanézett a hírnek, esetleg a téma szóba került a baráti összejöveteleken. A reklám akkor sikeres, ha beszélnek róla.

Mivel a Metropol cikke annak idején hatalmas port kavart és emberek ezreit tévesztett meg először, egyre többen és többen kezdtek el beszélni az állítólagos új magyar légitársaságról. A kampány tehát sikeres volt és a gerilla marketing ismét elérte célját.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr747750468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása