Ambient Gorilla

WiFi és Minner

2015. augusztus 10. - KKVIC

A jó reklám megtalálja azt az utat a célközönséghez, melyen keresztül a leghatásosabb eredményt érheti el. Mire van szükség? Egy megvalósítható ötletre.

Manapság mindenkinek van okostelefonja, az SMS-ek szinte elavultak a különféle internetes csevegőprogramok megjelenésével. A legolcsóbb megoldás az internetes kapcsolattartás, és a modern technológiának hála, már a zsebünkben hordhatjuk készülékeinket, melyekkel könnyedén csatlakozhatunk az internetre.

Egyesek előfizetnek mobilinternetre, de olyanok is vannak, akik csak WiFire csatlakozva tudnak netezni okostelefonjukkal. Ezt ismerte fel a Minner Gazdasági Portál bloggere, akit éppen ez a felismerés ihletett meg.

szponzoralttartalom.blog.hu oldalon a blogger zseniálisan megvalósított ötletéről is részletesen olvashatunk. Az ötletgazda a tavalyi év decemberében a WestEnd bevásárlóközpontban hozott létre egy ingyenes WiFi hotspotot, melyre a kényelmes netezés érdekében egyszerre 30-an tudtak csatlakozni.

ocl6-rwnkri7mrbgj16u1nf8zhts3nk9cxdmiotd5r8.jpeg

Hogy ez neki miért volt hasznos?

Mert kezdőlapnak azt az oldalt állíthatta be, amelyiket csak szerette volna és ez természetesen az ő esetében a saját blogja volt (minner.hu). A WiFire csatlakozók így az ő bejegyzéseit olvashatták először a kijelzőn. Az „akció” 4 órán keresztül tartott és megdöbbentő eredményeket ért el. Ez idő alatt 654-en csatlakoztak az ingyenes WiFire és ebből 228-an, amikor meglátták a kezdőlapot, érdekesnek találták, így nem hagyták azt el, hanem böngészni kezdtek.

A blogger másnap azt is megfigyelte, hogy növekszik-e oldalának forgalma ötletének megvalósítása után. A válasz igen, és a növekedésből arra következtetett, hogy sokan, akik a WestEnd bevásárlóközpontban ismerték meg az oldalát, másnap is visszatértek a blogra böngészni. A blogger azt is megjegyzi, hogy az akció még ennél is sikeresebb lehetett volna, ha forgalmasabb időszakban valósítja meg ötletét a bevásárlóközpontban, de az eredmény így is szembeötlő. Ismét a gerilla marketing győzött.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ambientgorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr987750410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása